Hoe het allemaal begon …Na vele zeeën bevaren te hebben, kwamen wij in 2013 in Kroatiê terecht. We charterden er toen onze eerste boot en waren direct verkocht aan de mooie Adriatische kust. Dat we op minder dan 2 uur vliegen van België zo’n mooie zee kunnen vinden die soms aan de Caraïben doet denken kan u alleen maar ter plaatse vaststellen.

Ook lagen wij aan de basis van het verschillende keren organiseren van jet ski touren van Noord naar Zuid Kroatië. Zo kennen we de meeste leuke plaatsjes tot in de kleinste baaien. En toch geraken we niet uitgekeken op dit prachtige land ! Met die 1200 Eilanden is er nog verkenningswerk genoeg !Indien u denkt dat Kroatië achter zit op West-Europa, dan heeft u het mis. U kan hier genieten van zowel een lokale als een Europese keuken bereid door een vriendelijke en gedienstige bevolking.De keuze was snel gemaakt om hier met AB Lease ook aan bootverhuur te doen. AB Lease heeft eigen vaartuigen die u ter plaatse kan charteren. Intussen leasen wij ook motorjachten aan bedrijven met Belgische BTW-plichtigen. Via de vennootschap wordt de boot dan verhuurd in Kroatië. Voor meer informatie hierover kan u ons altijd vrijblijvend contacteren.


Waarom u bij ons uw boot zou leasen

Naast het leasen van premium- en luxe personen- en kampeerwagens, was de bijkomende stap snel gemaakt naar boten.

Toch komt er bij een boot met professionele vlaggebrief meer kijken dan een gewone particuliere aankoop. Om al deze stappen tot een goed einde te brengen zorgen wij mee voor de organisatie hiervan.

Door onze ervaring ter plaatse kennen wij ook de beste weg naar onderhoud en service.

Wij helpen u voor de verdere diensten om de bij ons geleasde boot ter plaatse te charteren aan derden via betrouwbare chartermaatschappijen.

AB Yacht Charter medewerker in Kroatië

AB Lease camion in Kroatië voor persoonlijk toezicht op de jachten

Uiteraard hebben wij connecties ter plaatse die op regelmatige basis alles nakijken. En ook tijdens de wintermaanden, gaan wij af en toe langs om alles te inspecteren.

Wij krijgen ook vraag om op andere locaties in Europa boten te leasen. Om de kwaliteit te garanderen beperken wij ons slechts tot Kroatië en premium merken zoals Azimut, Absolute, Axopar, Cobalt, Fairline, Princess & Sunseeker.

Contacteer ons vrijblijvend voor alle verdere vragen hierover.


Kroatië bereiken


Met het vliegtuig

Tui :

Antwerpen – Split rechtstreeks +/- 1u45 vliegen
Taxi luchthaven Split tot Meridien Lav jachthaven: 20 min. = 350 kuna / 50 euro

Ryanair :

Charleroi – Zadar +/- 1u45 vliegen
Taxi luchthaven Zadar tot Meridien Lav jachthaven: 1u15 minuten = 1400 Kuna ( 200 euro )

Ryanair :

Eindhoven – Zadar +/- 1u45 vliegen
Taxi luchthaven Zadar tot Meridien Lav jachthaven: 1u15 minuten = 1400 Kuna ( 200 euro )

Zadar vliegveld met Ryanair vliegtuig op voorgrond

Ferry van Jadrolinja in de Middelandse Zee

Met de auto

Brussel – Split = +/- 1.650 km ( +/- 14 à 17 uur onderweg )


Met de trein

Brussel-Midi – Split Predgrade ( 31 uur onderweg )


Met de Ferry

Via Italië : Ancona – Split